Venues and accessibility

[Scroll down for English]
TAPAHTUMAPAIKAT JA SAAVUTETTAVUUS

TQF järjestetään pääosin tiloissa, jotka ovat saavutettavissa pyörätuolilla. Esteettömyys eri aistien suhteen on huomioitu osassa. Alla tarkemmat tiedot eri päivien tapahtumapaikkojen saavutettavuudesta.
Pyydämme välttämään voimakkaiden hajusteiden käyttöä kaikissa tapahtumissa.

PERJANTAI

Arthouse Cinema Niagara, Kehräsaari B-talo

Niagaran lipunmyynti ja pääsy teatterisaliin ravintola 931:n puolelta.
Pyörätuolilla: Rakennuksen ulko-ovella alle 5cm kynnys, lipunmyynnin ovella n. 6cm kynnys. WC salin poistumisoven puoleisella käytävällä. Salissa on eturivissä pyörätuolipaikkoja.
Näkö ja kuulo: Ei induktiosilmukkaa, ei kuvailutulkkausta.

LAUANTAI

Artteli, Salhojankatu 42

Pyörätuolilla:
*Ohjelma järjestetään pääosin 0. kerroksessa, yhdet portaat katutasosta alas. Yksi miitti on 2. kerroksessa kokoustilassa. Rakennus on saavutettavissa avustettuna. Pyörätuolilla saavutettava kulku taloon on sisäpihan kautta, lastauslaiturin luiskaa ylös ja suoraan hissiin. Hississä on kapeat kaksoisovet ja veräjä. Oviaukon leveys 90cm. Hissikorin koko n. 100x140cm.
*Tiloihin ei ole kynnyksiä ja kapein ovi on 90cm, paitsi Jumppa-tilaan. Jumppa-tilaan kuljetaan kuntosalin läpi, ja reitillä on kolme kynnystä (3cm, 5cm ja 9cm) ja kapein ovi on 82cm.
*Talossa ei ole esteetöntä WC:tä, mutta 1. kerroksessa on WC, jota henkilökunnan mukaan pyörätuolilla kulkevat ovat käyttäneet avustettuna. WC:n ovi on 91cm leveä, ja huoneen kokonaissyvyys on n. 3m ja leveys 140cm. Huoneen perällä syvennyksessä on pönttö ja käsienpesuallas. Pöntön sivuilla on 20 ja 25cm vapaata tilaa, ja vieressä seinässä on tukitanko. Pöntön edessä on lavuaarista seinään vapaata tilaa 79cm.

Aistien suhteen:
 Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa.
 Kaikki tilat ovat hyvin valaistuja ja huolehdimme opasteiden selkeydestä.
Muu:
 Pohjakerroksessa on kaksi varastotilaa, jotka ovat käytössämme hiljaisina tiloina.

 

LAUANTAI-ILTA

Klubi, Tullikamarin aukio 2

Pyörätuolilla: Klubi katsotaan esteettömäksi. Inva-WC löytyy ja sisään tullessa on n. 3cm kynnys. Baaritiskit ovat kuitenkin korkeat ja niiden sivusta ei pääse tilaamaan. Kaikki pöydät ja istumapaikat (lukuunottamatta Pakkahuoneenaukion puoleista terassia) sijaitsevat korotetuilla lattiaosuuksilla, joille ei johda ramppeja.

Aistien suhteen: Ohjelmassa on livemusiikkia ja performansseja, ohjelman jälkeen alkavat Unapologetically Queer-tanssibileet. Siihen saakka DJitä ja esiintyjiä kehotetaan olemaan käyttämättä välkkyviä valoja, savukonetta ym. häiritseviä ärsykkeitä. Esiintyjien välissä DJ soittaa musiikkia tyypillistä klubimusiikkia matalammalla äänenvoimakkuudella ellei muuta toivota.
Muu: Varsinaista rauhoittumistilaa ei ole, mutta terassin äänentoisto pidetään pois päältä jotta siellä olisi rauhallisempaa kuin sisällä. Klubilla on vilttejä, joihin voi kääriytyä terassille mennessään.

SUNNUNTAI

Vastavirran Yläkerta, Pispalanvaltatie 39

Pub Yläkertaan pääsee vain jyrkkää hiekkatietä pitkin. Terassille nousee yksi askelma, terassilta sisälle on matalat kynnykset. TIlassa ei ole esteetöntä WC:tä (WC:t ahtaat myös ilman apuvälineitä kulkeville).

************************************************

 

Most of TQF events are at wheelchair accessible venues, and some venues have aids for sensory accessibility. Descriptions of venues and their accessibility are below.
Please don’t wear strong scents (perfumes, deodorants, aftershaves etc.) at any of the events.

FRIDAY

Arthouse Cinema Niagara, Kehräsaari B-building

Ticket sales and theatre entrance through restaurant 931.
By wheelchair: Building entrance has a max. 5cm threshold, doorstep to ticket sales and theatre entrance 6cm. Accessible toilets in the hallway to the left of the entrance hall. Wheelchair spots are in the front row of the theatre.
Sight and sound: No induction loop or audio description.

SATURDAY

Artteli, Salhojankatu 42

By wheelchair:
*The programme is mostly in spaces on the 0. floor, one floor down from ground level. One meet-up is in the second floor. The building is accessible with assistance. Entry with wheelchair via courtyard, up the loading ramp to the lift. The lift has narrow double doors and a gate. The doorway opens to 90cm width, and the car is 100x140cm.
*The rooms either don’t have thresholds or only a 1cm threshold, except for Jumppa -room. Jumppa is accessed through the gym, and there are three thresholds (3cm, 5cm, 9cm) along the way. The most narrow doorway is 82cm.
*There is no accessible toilet proper, but there is a toilet on the 1st floor that, according to the staff, has been used by wheelchair users with assistance. The door is 91cm wide and the room’s overall dimensions are 3 metres by 140cm. The toilet and sink are in a recess at the back. There’s 20 and 25cm of free space next to the toilet, and a bar for support on the wall. Sink-to-wall free space in front of the toilet measures 79cm.

For senses:
 None of the spaces have an induction loop.
 All of the spaces are well-lit, and we’ll take care to have clear signs and directions.
Other:
 There are two storage rooms in the 0. floor we’re using for quiet spaces.

SATURDAY NIGHT

Klubi, Tullikamarin aukio 2

Wheelchair: Klubi is considered accessible. There is an accessible toilet and the thresholds are ca. 3cm high. However, the bar counters are high and there’s no spot next to them you could order from. All the tables and seats (apart from the terrace facing Pakkahuoneenaukio) are on raised platforms that are inaccessible.

Senses: The programme includes live music and performances, and dance party Unapologetically Queer starts at around 01.00. Until then the DJs and performers are adviced not to use highly stimulating elements such as flashing lights and smoke machines. In between live performers the DJ will play music at a volume lower than typical club music.
Other: There’s no quiet space per se, but we’ll keep the sound system on the terrace off so it’ll hopefully be a calmer. Klubi has blankets you can wrap yourself in while on the terrace.

SUNDAY

Vastavirran Yläkerta, Pispalanvaltatie 39

Pub Yläkerta is on the top end of a steep gravel path. There’s a single step up to the terrace, and low thresholds to the bar proper. There is no accessible toilet (toilets are a tight fit even for people who don’t use aids to get around).

 

Advertisements